Skip to main content

Tavada Patatesli Sucuklu Yumurta

Malzemeler

  • 2-3 adet haşlanmış patates
  • Ege Sucukları Geleneksel Fermente Sucuk
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 50 gram mozzarella peyniri (alternatif olarak kaşar peyniri kullanılabilir)

Yapılışı

Patatesleri soyup küp şeklinde keserek haşlayın. Bu sırada fırını 180 dereceye ayarlayın. Tavanızı ocağa alın, iyice ısıtın ve hafifçe yağlayın. Soğanı, kırmızı biberi, yeşil biberi ve sucuğu küp şeklinde doğrayın. Malzemeleri tahta bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Karışıma haşlanmış patatesleri ekleyin ve birkaç dakika boyunca patateslerle birlikte pişirin. Tavanın içinde patatesleri ezerek yumurtalar için boşluklar oluşturun. Yumurtaları bu boşluklara kırıp üzerine mozzarella veya kaşar peyniri serpiştirin. Tavanın üzerini fırınlayıcı bir kapak veya folyo ile kapatın ve birkaç dakika fırında pişirin. Dilerseniz üzerine taze soğan serpiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sucuklu Menemen Tarifi

Malzemeler

  • 100-200 gram Ege Sucukları Geleneksel Fermente Sucuk
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Domatesleri ve biberleri küp şeklinde doğrayın. Domateslerin suyunu dökmeyin.  Sucukları istediğiniz şekilde doğrayın. Tavayı ocağa alıp iyice kızdırın, ardından zeytinyağı ve tereyağını ekleyin. Önce biberleri, ardından sucukları ekleyerek karıştırın. Bir süre soteleyin ve sonra domatesleri ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra karışımı kısık ateşte pişmeye bırakın. Bu sırada yumurtaları çırpmaya başlayabilirsiniz. Yumurtaları derin bir kaseye kırın.

Tavada Sucuklu Börek Tarifi

Malzemeler

  • 200 gram Ege Sucukları Geleneksel Fermente Sucuk
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (arzuya göre mozzarella)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Bir tutam tuz
  • 2 adet yufka
  • Sıvı Yağ

Böreği Bulamak İçin

  • Galeta unu
  • 2 adet yumurta

Yapılış

Kırmızı biber, yeşil biberler ve sucukları küçük küçük doğrayın. Kaşar peyniri rendeleyin.

Bu malzemeleri bir kapta kekik ve tuz ilave ederek karıştırın. Elde edilen karışımı dörde bölünmüş yufkanın geniş kenarına yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Yumurtayı derin bir kasede çırpın ve bir tutam tuz ekleyin. Börekleri önce yumurtaya, ardından galeta ununa bulayın. Hazırladığınız börekleri sıvı yağda önlü arkalı olacak şekilde kızartın.

Afiyet olsun!

Kahvaltılık Sucuk Sote Tarifi

Malzemeler

  • Yarım Ege Sucukları Geleneksel Fermente Sucuk
  • 4 adet yeşil biber
  • 4 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • Tuz ve arzuya göre baharatlar
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılış

Sebzeleri iyice yıkayın, biberleri tohumlarından ayıklayın ve küçük şekilde doğrayın. Tavayı ocağa alın ve biraz ısınmasını bekleyin. Ardından sıvı yağı ekleyin. İlk olarak biberleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Ardından sucukları ekleyin ve birkaç dakika soteleyin. Son olarak domatesleri ve baharatları ekleyin, karıştırın. Bütün malzemeleri 5 dakika kadar karıştırıp soteledikten sonra tavayı ocaktan alın.

İşte bu kadar basit. Afiyet olsun!

Mesaj Gönder
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz