Skip to main content

Sucuklu spagetti yapmak oldukça kolaydır ve bu pratik tat oldukça lezzetli bir yemek olarak sofralarımıza gelir. Geleneksel Fermente sucuklarımız ile yapılırsa tadından yenmez! Bu yazıda adım adım yapmanız gerekenlere yer verdik.

Malzemeler

  • 400 gram spagetti makarna
  • 200 gram Geleneksel Ege Fermente Sucuk
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

 Yapılışı

Öncelikle, spagetti makarnayı paket üzerindeki talimatlara göre haşlayın. Ardından, süzgeç yardımıyla suyunu süzün ve bir kenara alın. Soğanı yemeklik şekilde doğrayın ve sarımsakları ezin. Domatesleri küçük küpler halinde kesin. Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.  Üzerine sucukları ekleyin ve sucuklar da biraz kızarana kadar pişirin. Sonra sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Domatesleri ekleyin ve domatesler pişene kadar karıştırın. Tavaya tuz, karabiber, pul biber ve toz biber ekleyin. Ardından, tereyağını da ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız sosu spagetti makarnanın üzerine dökün ve iyice karıştırın. Sucuklu spagettinizi servis tabağına alın ve üzerine parmesan peyniri rendesi serperek servis yapın. Afiyet olsun!

Mesaj Gönder
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz