Sevdiklerinizle keyifle paylaşabileceğiniz, neşeli bir kahvaltı sofrası veya ara öğünlerde tadını çıkarabileceğiniz güveçte sucuk tarifiyle karşınızdayız. Lezzet ustası Ege Sucuklarının özenle hazırladığı dana etinden yapılan kangal sucuk, baharatlar ve sarımsakla harmanlanarak sofralarınızın vazgeçilmezi olacak!
Damakları şenlendirecek Ege Sucukları Geleneksel Fermente Sucuklu güveç tarifimiz:
Malzemeler:
- 1 adet Ege Sucukları Geleneksel Fermente Sucuk
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
Öncelikle güveç kaselerini ayçiçek yağıyla hafifçe yağlayın. Ege Sucukları Geleneksel Fermente Sucukları yarıya kesip kalın dilimler halinde doğrayın. Domatesleri kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Biberleri de ince ince doğrayın. Hazırladığınız güveç kaselerine önce sucuk dilimlerini, ardından biber ve domates parçalarını yerleştirin. Fırını önceden ısıtılmış 180 dereceye getirin ve güveç kaselerini içine yerleştirin. Sucuklar yumuşayıp pişene kadar fırında tutun. Ardından kaselerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip tekrar fırına verin. Kaşar peynirleri eriyip kızardığında güveç kaselerini fırından çıkarın ve sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!