İşte sucuk ve salam ile enfes ev yapımı pizza tarifi!
Malzemeler
- Pizza Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 4 su bardağı un
- ½ su bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Pizza malzemesi için:
- 300 gr Ege Sucukları Geleneksel Fermente Sucuk
- 150 gr Ege Sucukları Dana Eti Salam
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Beyaz peynir
- Domates
- Yeşil biber
- Tercihe göre konserve mısır ve zeytin
Hamur Üzerine Sürülecek Sos İçin
- ½ yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kekik
Yapılış
1 su bardağı ılık sütü, kuru mayayı ve toz şekeri karıştırın. Karışımı 5 dakika bekletin. Mayalı karışımın üzerine sıvı yağı, tuzu ve unu yavaş yavaş ekleyin. Hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun. Yarım saat dinlenmeye bırakın.
Sos malzemelerini bir kapta iyice karıştırın. Hamuru fırın tepsisi üzerine yerleştirdiğiniz yağlı kağıt üzerine alın ve ellerinizle kenarlara doğru genişletin. Hazırladığınız sos karışımını hamurun üzerine sürün. Dilimlenmiş salam, sucuk, domates, beyaz peynir, isteğe bağlı olarak mısır ve zeytinleri hamurun üzerine yerleştirin. Malzemelerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. 180 dereceye ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika pişirin ve dilimleyerek servis edin.
Pişirme Önerisi
İsteğe bağlı olarak, Ege Sucukları Dana Eti Sosis gibi farklı malzemelerle pizzanızı çeşitlendirebilirsiniz. Ege Sucukları, lezzetin adresi olan bir marka olup afiyetler diler!