Eğer kangal sucuk kullanıyorsanız, öncelikle sucuğun etrafındaki bağırsak ve zarı temizlemelisiniz. Ardından sucuğu boğum yerlerinden keserek üç büyük parçaya ayırın. Tavada pişirmek için sucuğu verev ve yuvarlak şekillerde kesmek yerine, bu sefer dikey olarak kesip mümkünse her bir parçadan üç uzunlamasına dilim çıkaracak şekilde doğrayın. Bu şekilde sucuklarınız mangalda daha iyi pişecektir.
Sucukları eşit kalınlıkta keserseniz, pişme dengesini baştan sağlamış olursunuz. Bir sucuk ekmeğin vazgeçilmezi taze ekmektir. Klasik beyaz ekmek veya popüler porsiyonluk köfte ekmekleri doğru seçim olacaktır.
Şimdi sıra, dikey olarak kestiğiniz sucukları mangala dizmeye geldi. Sucuk hızlı bir şekilde pişer. İçinin sulu kalması ve sucuğun lezzetini tam olarak alabilmeniz için sucuğun kısa süreyle ateşe maruz kalması yeterlidir. Tavsiyemiz, her bir tarafını kızgın kömüre sadece 15 ila 30 saniye arasında tutmanızdır. Daha fazla pişirme yağın akmasına ve sucuğun lezzetini kaybetmesine neden olabilir.
Sucukları istediğiniz kıvamda pişirdikten sonra, ekmeklerinizin içine yerleştirebilir ve yanında domates ve kızarmış biber gibi garnitürlerle servis yapabilirsiniz. Unutmadan, Ege Sucukları Geleneksel Fermente Sucuk ile ekmeğin en iyi eşlikçisi ayran veya çaydır.
Afiyet olsun.
Domateslerinizi istediğiniz şekilde keserek önceden hazırlayın ve biberlerinizi mümkünse sucuklarınız pişmeden önce mangal ateşinde kızartıp bir kenara alırsanız son aşamaya neredeyse ulaşmış olursunuz.