Sucuklu yumurta, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Lezzeti dillere destan, meşhur Ege Sucukları Geleneksel Fermente Sucuk ile yapılan sucuklu yumurtanın tadı anlatılamaz, sadece tadılabilir!
İşte damaklarınızı şenlendirecek eşsiz bir sucuklu yumurta tarifi:
Malzemeler
- 100 gram Ege Sucukları Geleneksel Fermente Sucuk
- 2 adet yumurta
- ¼ çay kaşığı tuz
Yapılacaklar
Ege Sucukları Geleneksel Fermente Sucukları isteğe göre artırıp azaltabileceğiniz miktarda ince dilimler halinde kesin. Yanmaz yapışmaz tabanlı bir tavaya sucuk dilimlerini yerleştirin. Sucuk dilimlerini orta ateşte, sucukların yağını salıncaya kadar ara sıra çevirerek güzelce pişirin. Kişi sayısına göre yumurta miktarını ayarlayarak sucuk dilimlerinin arasına yumurtaları kırın. Yumurtaların sarısını dağıtmamaya özen gösterin. Yumurta beyazını aralara yayarak, kısık ateşte pişmelerini bekleyin. Sıcak sıcak sahanda sucuklu yumurtanızı sevdiklerinizle paylaşın!
Pişirme önerisi
Lezzetine lezzet katmak için tercihinize bağlı olarak az miktarda tereyağı kullanabilirsiniz. Eğer bakır bir sahan kullanıyorsanız, yağ kullanmayı unutmayın.