Skip to main content

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet yemeklik soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • ½ Ege Sucukları Geleneksel Fermente Sucuk
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak

Yapılış

Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın ve ardından 5-6 bardak suyla haşlayın. Güvecin içerisinde küp küp doğradığınız soğanları tereyağıyla pembeleşene kadar kavurun. İsteğe bağlı olarak sarımsağı rendeleyin veya ince dilimler halinde doğrayın ve soğanlara ekleyin. Rendelediğiniz domatesleri, biber ve domates salçasını kavrulan soğanlara ilave edin.  Karışıma 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Haşlanan fasulyeleri süzüp güvece ekleyin ve 2 su bardağı kaynar suyla birlikte karışıma ilave edin. Sucukları doğrayın ve kaynayan yemeğe ekleyin. Güvecin kapağını kapatın ve yaklaşık 30 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Ege Sucukları Geleneksel Fermente Sucuklu Kuru Fasulye tarifiyle atadan yadigar lezzetin adresi Ege Sucukları, afiyetler diler.

Mesaj Gönder
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz